På senare tid har miljömedvetenhet blivit allt mer uppmärksammat vilket i sin tur har resulterat i att allt fler människor börjat tänka på hur man lever och vad som kan göras för miljön. Det finns en hel del som varje person kan ändra på för att få en mer miljömedveten livsstil. Exempelvis kan man börja med att minska på plastprodukter som endast går att använda en gång och återanvända så många produkter som möjligt. Därför kommer denna artikel kolla närmre på olika projekt som kan startas inom familjen i hemmet.

Återvinn och sopsortera

En sak som alla människor bör göra är att återvinna och sopsortera. Istället för att slänga alla sopor i en påse bör man slänga plast, papper och tidningar i separata behåller. Detta är endast några exempel på det man kan sopsortera. Därför kan det vara bra att sätt sig ner i familjen och starta ett projekt kring att återvinna så mycket som möjligt. Varje stad brukar ha återvinningsstationer och dessa bör man exempelvis nyttja när olika produkter ska slängas. Ett annat projekt kan vara att återanvända produkter, exempelvis kläder. Om man har kläder som man inte längre använder men som fortfarande är dugliga och hela bör man antingen skänka dessa eller lämna dem till en secondhand butik.

Tvätta mer miljövänligt

När man tvättar kläder bör man göra detta i fulla maskiner och helst ska kläderna lufttorka istället för i en torktumlare. Många kläder mår oftast också bättre av att torka i fint väder utomhus. Ett annat projekt kan också vara att tänka på hur ofta kläder faktiskt behöver tvättas och därefter försöka tvätta mindre. Oftast räcker det med att vädra kläderna då och då istället för att tvätta dem. Många kläder slits även betydligt mer än vad dem bör då många tenderar att tvätta dem alldeles för ofta.