What´s your löjligaste bilresa?

Avslutat

 

"What's your löjligaste bilresa" kampanjen är en utveckling och anpassning av kampanjen "Inga Löjliga bilresor".


"Inga löjliga bilresor" är en masskommunikativ kampanj med syfte att minska de löjliga bilresorna i kommunen. Konceptet är framtaget av Malmö stad och möjligheterna att genomföra kampanjen i flera kommuner är goda då man genom samordning kan minska kostnaderna och öka genomslaget.


"Inga löjliga bilresor" är en positiv masskommunikativ kampanj för att uppmärksamma och minskade onödiga bilresorna. Metoderna inkluderar allt från tidningsannonser och stortavlor till cyklister på stan och give aways. Strategin är att nöta in det faktum att det är löjligt att köra bil på korta sträckor. Ju fler gånger man kan upprepa budskapet, desto bättre.

 

I Umeå har man samma problembild som Malmö, 50 % av bilresorna är mindre än 5 km långa. Dessa bilresor kan klassas som löjliga eftersom de antagligen hade gått snabbare om de ersatts med cykel. Det innebär också att det finns en stor målgrupp för potentiell förändring.

Senaste nytt

 

Över Förväntan

, What´s your löjligaste bilresa?

Cyklande präster

Årets upplaga av What’s Your löjligaste bilresa har utvärderats av en extern part och nu är resultaten klara. För första gången visar utvärderingen hur kampanjen slagit igenom även hos dem som inte aktivt deltagit. Utvärderingen visar också hur många som uppmärksammat kampanjen och det resultatet är förbluffande.

Läs mer

 

Årets kampanj över

, What´s your löjligaste bilresa?

collage

Den 9 Juni 2011 avslutades årets upplaga av "What´s your löjligaste bilresa". Kampanjen som pågick i tre veckor gick ut på att få människor att tänka efter på vilka bilresor de gör helt i onödan. Till kampanjen kopplades en tävling med 100 vinnare. De vinnande bidragen kan du läsa här.

Läs mer

 

50 bilister får syndernas förlåtelse… och en cykel.

, What´s your löjligaste bilresa?

50cyklar

Kampanjen ”What’s your löjligaste bilresa” går ut på att få bilister att tänka till en extra gång om hur de egentligen använder bilen. Be Green Umeå har gett Umeås bilister chansen att bikta sig om sina löjligaste bilresor och vinna en cykel. Nu har de 50 första vinnarna utsetts.

Läs mer

 

Cyklande präster i Umeå

, What´s your löjligaste bilresa?

Cyklande präster

En del av kampanjen What's your löjligaste bilresa är de cyklande prästerna som varje dag möter trafikanter i Umeå för att sprida budskapet om kampanjen.
Varje morgon klockan sju börjar de att missionera på gatorna i Umeå.

Läs mer

 

Bilister får syndernas förlåtelse

, What´s your löjligaste bilresa?

prästen2011

I Umeå är hälften av alla resor kortare en 5 kilometer. Vart vi än ska är det alltså väldigt nära. Trots det är bilen det allra populäraste sättet att ta sig fram. Det är de korta bilresorna som är enklast att byta ut mot ett mer hållbart sätt att resa. Det vill Be Green Umeå uppmärksamma genom att låta syndiga bilister bikta sig.

Läs mer

 

Prästerna på plats

, What´s your löjligaste bilresa?

präster

Eftersom årets upplaga av "What´s your löjligaste bilresa?" har bikten som tema har tre präster blivit rekryterade för att sprida budskapet. Under tre veckor ger de syndernas förlåtelse till de som väljer bilen för korta resor.

Läs mer

 
 • Cyklande präster 2011
 • Annons 2011
 • Adshell 2011
 • Adshell 2011 i verkligheten
 • Fönsterdekaler 2011
 • Cyklande präster 2011
 • 50 cyklar till vinnare
 
 
 • Rapport 2009
 • Pressmeddelande 2011
 • 100 vinnande bidrag
 • Utvärdering TV-reklam 2011
 • Utvärdering av kampanjen 2011