Testresenärer på tåg

Avslutat

 

Aktiviteten Testresenär genomfördes första gången 2009 då bilister fick testa bussen kostnadsfritt i 30 dagar. Aktiviteten har därefter genomförts upprepade gånger och visat sig vara en succé. Bilister har fått upp ögonen för kollektivtrafiken och sett fördelarna som gör att majoriteten fortsätter att åka.

 

Testresenärer på tåg går ut på samma sak som tidigare aktiviteter då bilister får testa ett mer hållbart färdsätt. Syftet med aktiviteten är att stimulera bilister till att mer frekvent använda tåget som färdmedel till och från arbetet. Bilister får möjlighet att ansöka som testresenär och de som blir antagna får ett månadskort som gäller på tåg och buss. I utbyte lämnar de bilen hemma minst 3 arbetsdagar per vecka.

Senaste nytt

 

Testresenärer i Vännäs en lyckad satsning

, Testresenärer på tåg

Framsida

Testresenärer på sträckan Vännäs-Umeå genomfördes i oktober 2013 och har visat sig vara en lyckad satsning. 24 arbetspendlare ställde bilen och fick istället möjlighet att pendla gratis med tåg och buss i 30 dagar. 20 av 24 testresenärer har åkt kollektivt efter aktivitetens slut.

Läs mer

 

Avslutning för testresenärer

, Testresenärer på tåg

Avslutning

Den 6 november hölls avslutningsmötet för de 24 testresenärer som under oktober månad fått möjlighet att pendla gratis med tåg och buss längs sträckan Vännäs – Umeå. Vid mötet deltog representanter från Be Green Umeå, Länstrafikens kundservice, Norrtåg, Ultra, Landstinget, KR trafik, samt Vännäs kommun, och svarade på testresenärernas frågor, förslag och synpunkter.

Läs mer

 

Två testresenärer överraskade

, Testresenärer på tåg

Uppmuntran

Under oktober månad har 24 personer som bor eller arbetar i Vännäs och vanligtvis bilpendlar längs sträckan Vännäs – Umeå deltagit i ett testresenärsprojekt. De har ställt bilen och istället fått möjlighet att pendla gratis med tåg och buss i 30 dagar. Två testresenärer överraskades på sin arbetsplats och fick motta en chokladask och ett helt nytt periodkort som ger dem möjligheten att under ytterligare 30 dagar pendla gratis med kollektivtrafiken.

Läs mer

 

En veckas hållbart resande

, Testresenärer på tåg

Tåg

De 26 testresenärerna som har ersatt sin bil med tåg och buss under första veckan av testperioden har redan nu börjat dela med sig av sina erfarenheter. Flera har kontaktat projektet via mail men det finns även de som delar med sig av sitt resande på Twitter.

Läs mer

 

Startskott för testresenärer Vännäs-Umeå

, Testresenärer på tåg

Startmöte

Den 25 september träffades testresenärerna i Medborgarhuset i Vännäs för att få information om aktiviteten och hämta ut sina buss/tågkort. På plats fanns även Norrtåg och Ultra för att svara på frågor om tåg- och busstrafiken.

Läs mer

 

Fler med på tåget?

, Testresenärer på tåg

Test

Höstens aktivitet ”Testresenär på tåg och buss” börjar närma sig. Rekryteringen är i full gång men med två veckor kvar till sista ansökningsdagen är det enbart 22 personer som har ansökt. Den utvalda sträckan är mellan Umeå och Vännäs.

Läs mer

 

Testa tåget kostnadsfritt

, Testresenärer på tåg

Tåg

Under oktober månad kommer 40 bilister få chansen att testa både tåget och bussen på sträckan Umeå-Vännäs, helt kostnadsfritt. Efter semestrarna sätter rekryteringen av testresenärerna igång men redan nu har det kommit in intresseanmälningar från personer som pendlar med bil antingen till eller från Vännäs. Sista ansökningsdagen är den 15 september.

Läs mer

 
  • Startmöte
  • Kent Stenberg, Volvo lastvagnar
  • Avslutningsmöte i Vännäs