Medskapandets konst 2013

Avslutat

 

Konferensen har som målsättning att stärka återkopplingen mellan ekonomiska, sociala och miljömässiga aspekter för att skapa så kallade "win-win"-lösningar för lokala myndigheter, företag, samhällen och invånare. 

 

I arbetet ingår också att följa upp aktuell nordisk strategi för hållbar utveckling och andra relevanta internationella händelser, ta vara på erfarenheter från tidigare nordiska hållbarhetskonferenser, samt att lämna över stafettpinne till kommande arrangör av konferensen.

 

Syftet är att via konferensen stärka och vidareutveckla det lokala och regionala arbetet för hållbar utveckling i Norden.  En ambition är också att visa upp den "nordiska sociala modellen" för den växande skaran intresserade internationella besökare.

 

En ambition är att 2013 genomföra en konferens med ett så litet fotavtryck som möjligt, och att visa på konkreta handlingar för ett miljösmart arrangemang.

Senaste nytt

 

En succé i medskapande

, Medskapandets konst 2013

Avslutning

I två dagar (18-19 september) har det varit full aktivitet i Umeå Folkets hus. Sverige, som under 2013 är ordförande i Nordiska ministerrådet, har tillsammans med Nordiska ministerrådet, SKL (Sveriges kommuner och landsting) och Umeå kommun stått värd för den 6e nordiska konferensen om hållbar utveckling.

Läs mer

 

Missa inte Nordens mötesplats för hållbar utveckling

, Medskapandets konst 2013

Umeå

Snart händer det! Den nordiska konferensen för hållbar utveckling går av stapeln den 17-19 september i Umeå och det är hög tid att anmäla sig. Sista anmälningsdatumet är den 21 augusti. På konferensen i Umeå möter du dina kollegor, ministrar, politiker och beslutsfattare från hela Norden, likaväl som företag och organisationer. Mer än 80 talare är engagerade i konferensens sex teman.

Läs mer

 

Nordic Art Insight - röstning pågår

, Medskapandets konst 2013

Konsttävling

Sex finalister i Svanens konsttävling Nordic Art Insight tävlar om förstapriset 100 000 SEK. Priset kommer att delas ut på Medskapandets konst den 18 september och vinnarens bidrag visas upp på plats. Nu är det folkets röst som avgör vem av de sex som vinner och röstning pågår förfullt på nätet.

Läs mer

 

Din plats på konferensen?

, Medskapandets konst 2013

medskapande

Den nordiska konferensen om hållbar utveckling äger rum den 17–19 september 2013 i Umeå, Sverige. Konferensens huvudsessioner är nu klara och inleds med ”Medskapandets konst – mänsklig tillväxt för framtiden” onsdagen den 18 september.

Läs mer

 

Stöd till nordiskt nätverk för hållbara städer

, Medskapandets konst 2013

Hållbara Städer

Umeå kommun beviljas 300 000 kr för projektet "Hållbara städer i Norden" av Delegationen för hållbara städer. Med stödet ska man bygga upp ett nätverk för hållbara städer i Norden och anordna en workshop vid Nordiska ministerrådets konferens om hållbar utveckling som anordnas i Umeå i september 2013.

Läs mer

 

Medskapandets konst

, Medskapandets konst 2013

Logga

Nu händer det saker med konferensen om hållbar utveckling i Umeå 2013. Konferensen har fått form, namn och en egen hemsida. Just nu bjuds aktörer in för att vara medskapande i det som kommer.

Läs mer

 

Barbro Ruda leder konferensen

, Medskapandets konst 2013

barbro2012webb.jpg

Barbro Ruda har blivit rekryterad till tjänsten som projektledare för det Nordiska ministerrådets konferens om hållbart utveckling. Barbro har tidigare jobbat både inom Umeå kommun och med Nordiska sammarbetsprojekt som projektledare.

Läs mer

 
  • Konferenses logotyp
  • Medskapande 2013
 
  • Inbjudan till medskapande
  • Inbjudan (Engelsk version)
  • Inbjudan (Finsk version)