Europakartan

Pågående

 

Alla barn får först låna stegräknare och mäta sin skolväg. Uppgifterna används sedan för att räkna ut hur långt barnen har gått och cyklat tillsammans. Varje dag  rapporterar barnen hur de kommit till skolan. Sträckorna som gåtts eller cyklats läggs ihop och när barnen tillsammans kommit upp i 100 kilometer klistras ett fotsteg upp på Europakartan (exempelvis fredagar). Detta kräver att klassföreståndarna kontinuerligt arbetar med inrapporteringen.

Ett varv runt Europa motsvarar 220 fotsteg.

 

Räkneexempel: Om det finns 6 klasser på en skola och varje klass går 20 mil/vecka får skolan sätta upp 12 fotsteg per vecka. Detta innebär att man kommer Europa  runt på 18 veckor.

 

Alternativ 1: För en liten skola kan ett fotsteg symbolisera färre än tio mil.

 

Alternativ 2: Ett fotsteg kan symbolisera antal gånger som barnen gått till/från skolan. Exempelvis när klassen tillsammans gått 100 gånger till/från skolan får man klistra upp ett fotsteg. Om en klass består av 20 elever och samtliga elever går till och från skolan under en vecka har klassen tillsammans gått 200 gånger.

Senaste nytt

 

Monacodagen på Rödängskolan!

, Europakartan

Monaco

Inför sommarlovet firade Rödängskolan att de kommit till Monaco. Det blev en dag i festen tecken där barnen fick se en presentation om Monaco och sedan gå en tipsrunda om landet. Hela dagen avslutades med fruktsallad!

Läs mer

 

Europakartan på Sjöfruskolan

, Europakartan

När det gäller Europakartan har vi precis passerat Madrid och vi närmar oss Monaco. Jag är lite orolig att våra fotsteg inte kommer att räcka runt hela Europa.

Läs mer

 

Rödängsskolan vandrar vidare...

, Europakartan

England

Vi går vidare här på Rödäng. Nu är vi framme i England.
Idag har vi tittat på ett bildspel och sedan har vi bjudit in alla barn på skolan till ett engelskt te och scones café.
Vi har även sett på en film som heter Muzzy där vi har kunnat träna på vår engelska.

Läs mer

 

Danmarksdag på Rödängsskolan

, Europakartan

Danmark

dag har vi haft vår Danmarksdag. I slutet på förra veckan kom vi fram till Danmark och vi har dröjt oss kvar där (egentligen har vi gått längre nu) Vi har klätt oss i röd-vita kläder, ätit pölse, byggt lego, sett sagofilm av HC Andersen + mycket annat.

Mvh /Kristina Rehnman

Läs mer

 

Stockholmsdag på Grisbakcaskolan

, Europakartan

Stockholm

Vi firade att vi kommit till Sthlm fredagen innan sportlovet med att baka en prinstårta.
En tårta med formen av en krona och med godisgrodor och pussmunnar på. För det vet vi ju hur det går när man pussar en groda :) barnen är jätteengagerade.

Linda Ahlgren, lärare på Grisbacka skolan

Läs mer

 
  • Europakartan
  • Danmarksdag på Rödäng
  • Englandsdag på Rödäng
  • Monacodag på Rödäng
  • Stockholmsdag på Grisbackaskolan
 
 
  • Läs mer om Europakartan