Cykelbesiktning i centrala Umeå

Avslutat

 

Många cyklar är i dåligt skick vilket ökar risken för olyckor i trafiken. Vi vill att fler ska cykla mer och cykla säkert. Därför genomför vi tillsammans dem Umeå kommuns sommarjobbande ungdomar gratid cykelbesiktning under sommarmånaderna. 

 

Ungdomarna berättar för cyklisterna vad en cykel måste ha enligt lag och upplyser vad bötesbeloppet är om något saknas. Dessutom erbjuds enklare service i form av smörjning av kedjan, pumpning av däck och höjning/sänkning av sadel och styre, med mera. Ungdomarna inleder sitt sommarjobb med en utbildning där de bland annat får lära sig trafikregler, hur man servar cyklar och vad en cykel måste ha enligt lag. Aktiviteten genomförs i samarbete med Viva Arbete Unga.

 

Senaste nytt

 

Vinnarna av konstverkstävlingen

, Cykelbesiktning i centrala Umeå

Konstverkvinnare

Under sommaren fick de tre grupperna som jobbade med cykelbesiktningen även tävla mot varandra i att skapa ett konstverk av skrotcyklar. Det konstverk som fick flest likes på Be Green Umeås Facebook-sida vann och det vinnande bidraget blev "Puckelryggens återkomst".

Läs mer

 

Lyckad sommar på cykelbesiktningen

, Cykelbesiktning i centrala Umeå

Cykelbesiktning 2014

Sammanlagt blev det cirka 752 besiktningar/service genomförda denna sommar och efterfrågan på besiktningen var störst de tre sista veckorna. De vanligaste felen på cyklarna som tagits till cykelbesiktningen har varit punktering, trasiga ekrar/dålig ekerspänning, bromsar som tar dåligt men även avsaknad av ringklockor och reflexer.

Läs mer

 

Gratis service på Renmarkstorget

, Cykelbesiktning i centrala Umeå

Cykelbesiktning2014

Den 17 juni startade Be Green Umeås cykelbesiktning vid Turistbyrån på Renmarkstorget i Umeå. Feriepraktikanterna som arbetar med besiktningen fick på sin första dag lära sig lagar och regler och hur besiktning och service av cyklar ska utföras.

Läs mer

 

Cyklar som konst

, Cykelbesiktning i centrala Umeå

140701

De tre grupperna av feriepraktikanter ska alla göra ett konstverk till vår konstverkstävling. Temat är givetvis cyklar och varje grupp får två skrotcyklar som material.

Läs mer

 

Ännu en sommar har gått…

, Cykelbesiktning i centrala Umeå

Cykelbes2013

18 juni - 16 augusti sommarjobbade totalt 12 stycken ungdomar, 4 i taget och 3 veckor åt gången med att informera Umeås invånare vad deras cykel ska vara utrustad med samt erbjudit en enklare service för de cyklar som var i behov av lite extra kärlek. Totalt har ungdomarna med hjälp av en handledare genomfört ca 600 besiktningar och service.

Läs mer

 

Årets upplaga av cykelbesiktningen

, Cykelbesiktning i centrala Umeå

Cykelbesiktning 2013

Den 17 juni drog den första av sommarens tre perioder igång. Fyra stycken sommarjobbande ungdomar byter av varandra med 3 veckors mellanrum ända fram till 16 augusti. Varje period börjar med en utbildningsdag där ungdomarna får båda en teoretisk genomgång, t.ex. vad en cykel enligt lag måste vara utrustad med samt en praktisk genomgång av t.ex. hur man spänner en kedja och riktar ett däck.

Läs mer

 

Cykla säkert i sommar

, Cykelbesiktning i centrala Umeå

cykelbesiktningen 2012

Nu planeras det för fullt inför sommaraktiviteten ”Cykelbesiktning” som genomförs i samarbete med Viva Arbete Unga. 18 juni – 16 augusti kommer cyklisterna i Umeå att få sin cykel besiktad och servad på Renmarkstorget.

Läs mer

 

Färre cyklar besiktade i år

, Cykelbesiktning i centrala Umeå

jobbandes2012

Mellan 19 juni och 17 augusti fanns cykelbesiktarna på plats och besiktade/servade mer än 500 cyklar. Detta resultat var lägre än tidigare år, vilket kan bero på att de inte stod på samma synliga plats bredvid cykelbanan.

Läs mer

 

Välbesökt på cykelbesiktningen

, Cykelbesiktning i centrala Umeå

cykelbesiktningen 2012

Det är halvtid för cykelbesiktningen på Renmarkstorget i Umeå. Även i år är det en stadig ström av besökare som får en översyn av sina cyklar och enklare service.

Läs mer

 

Cykelbesiktningen i gång

, Cykelbesiktning i centrala Umeå

Cykelbesiktning2012

Den 19 juni startade Be Green Umeås årliga cykelbesiktning. Fyra stycken ferieungdomar fick dagen innan gå en utbildningsdag. Där fick de lära sig mer om projektet och om hur man servar cyklar. Redan från dag ett har det varit en jämn ström med glada besökare som velat få sin cykel besiktad och servad. I år håller Be Green Umeå till i ett grönt tält utanför Turistbyrån på Renmarkstorget fram till den 17 augusti.

Läs mer

 
 • Cykelbesiktning i Umeås centrum
 • Cykelbesiktarna jobbar
 • Fler än cyklister får hjälp
 • Bild från utbildningen 2011
 • Cykelbesiktning
 • Cykelbesiktning 2012
 • Cykelbesiktning 2012
 • Bild från 2012
 • Cykelbesiktning 2013
 
 • Rapport 2009
 • Rapport 2010
 • Affisch 2011
 • Affischeringstavlor i Umeå
 • Checklista för besiktning
 • Enkät
 • Flyer 2011
 • Guide - Laga punktering
 • Presentation av cykelbesiktningen