Max500

Avslutat

 

Fordonstrafik är den främsta anledningen till den dåliga luftkvalitén i Umeå och med mindre bilar på vägarna minskar utsläppen, luftkvaliteten förbättras och trafiken flyter snabbare. Många av bilresorna i tätorten är korta med endast en eller två personer i bilen. Körsträckan för en genomsnittlig bil i Umeå kommun är 1 175 mil/år (under 2011, enligt SCB).

 

Syftet med Max 500 är att uppmana till mindre ensamåkning i bil. Bilarna som deltar ska inte överstiga 500 mil i körsträcka under ett år. De deltagande hushållen ska istället öka andelen resor med mer hållbara färdsätt som buss, cykel, gång, samåkning och bilpool.

Senaste nytt

 

Prisutdelning i Glashuset

, Max500

Prisutdelning

Uppdraget gick ut på att minska bilkörningen till en tredjedel under ett år. Sju personer i Umeåregionen antog utmaningen och fyra nådde målet på max 500 mil. Nyligen belönades de med var sitt presentkort från Naturens Bästa på 5000 kr samt ett vinstbevis från SJ.

Läs mer

 

De klarade den omöjliga utmaningen

, Max500

Max500

Den 25 februari 2013 påbörjade sju personer en utmaning som innebar att de under ett år skulle försöka minska sin bilanvändning rejält. Nu när året gått har det visat sig att utmaningen som verkade omöjlig faktiskt gick att klara.

Läs mer

 

Max500 har nått mållinjen

, Max500

SJ

Aktiviteten Max500 som startade i februari 2013 har nu nått sitt mål. Syftet med Max500 var att deltagarna skulle minska sin bilanvändning rejält. Målet var att bilarna som deltog inte skulle överstiga 500 mil i körsträcka under ett år. Nu har ett år gått och varje månad har respektive förare rapporterat in körsträckorna. Mållinjen är nu nådd och fyra av sju förare har klarat utmaningen.

Läs mer

 

En kväll om våra vanor

, Max500

Avslutningsmöte

Den 25:e februari antog 7 stycken tappra deltagare utmaningen att minska sin bilanvändning rejält, med sikte på att inte överstiga 500 körda mil under ett helt år. För det flesta innebar det att halvera sin användning och i vissa fall ännu mer än så. Eftersom 2014 närmar sig med stormsteg samlades deltagarna för ett kvällsmöte innan julledigheterna drar igång.

Läs mer

 

Kartlägger sina resmönster

, Max500

Mätare

Deltagarna i Max500 har tagit sig an nästa utmaning, en resekartläggning. Sedan aktivitetens start har de blivit introducerad till ett par hållbara färdmedel. Nu får deltagarna helt själva välja vilka bilresor de kan ersätta med andra hållbara färdmedel.

Läs mer

 

Sommarfika för Max500-deltagarna

, Max500

Sommarfika

Den 17 juni bjöds Max500-deltagarna in till ett sommarfika för att stämma av hur det har gått innan semestrarna men även för att önska dem en trevlig sommar. Tanken var en picknick men vädret fanns det mer att önska av vilket gjorde att vi höll till på kontoret.

Läs mer

 

Nu är de igång

, Max500

Grönagubbar

Förra veckan genomfördes resecoachningsmöten med alla deltagarna i Max500. Som första åtgärd fick deltagarna ett 30 dagars periodkort på bussen som en morot för att under den första månaden prova på bussen istället för bilen.

Läs mer

 

Startskott för deltagarna i Max500

, Max500

Startmöte

Den 25:e februari kickstartade aktiviteten Max500. Startmötet inleddes med lite smärre parkeringskaos men till slut fick alla deltagarna sitt parkeringstillstånd och angiven plats inne på gården bakom Be Green kontoret på Vasagatan 8.

Läs mer

 

Det hållbara nyårslöftet – banta ett ton!

, Max500

Facebookbild

Den 11 februari 2013 ges invånarna i Umeåregionen chansen att börja ett nytt hållbart liv. Deltagarna lovas ett rikare, snyggare och grönare liv! Det enda de behöver göra är att köra max 500 mil på ett år.

Läs mer

 

Ny aktivitet på gång

, Max500

Max500

I tidigare aktiviteter har deltagarna uppmanats att testa på ett annat färdsätt under en kortare tid, i Max 500 är det lite annorlunda. I den nya aktiviteten går deltagarna med på att inte köra mer än 500 mil på ett år och istället hitta alternativ som passar med bäst.

Läs mer

 
 
  • Villkor för deltagare
  • Sammanställning bussperioden